«

»

12. kolo – Nekoř 15.9. 2012

V sobotu 15.9. se v Nekoři odehrál závěrečný podnik VCÚ 2012. K bojům o poslední porce bodíků dorazilo 21 družstev mužů a 10 družstev žen. Tradičně se běhalo  na mírně zvlněném přírodním trávníku proti nástřikovým terčům, za podmračeného počasí z počátku s mírným bočním větrem.

Zahajovali domácí. A že jim nástřik jde. I přes pomalejší vodu zastavili časomíru na hodnotě 23,39 a obsadili 6. místo. V druhém útoku se již bojovalo o celkové stupně vítězů. Ke svému pokusu nastoupil Bystřec A a své druhé místo si naproto suvéréně uhlídal. Kluci předvedli brutálních

20,17 (PP dokonce 19,82). Zaostali jen dvě setinky za platným rekordem ligy a soutěž v Nekoři vyhráli. K boji o bronzovou příčku nastoupily Kunčice „C“ a vylepšeným osobním rekordem 21,20 se zařadily na druhou příčku a Orlici daly laťku hodně vysoko… Ti by navíc museli překonat i Bystřec, aby smazali bodový odstup, což se jim nepodařilo. Svůj útok opravdu nešetřili, ale delší nástřik na levé straně (PP-20,35) zastavil časomíru na hodnotě 23,86 a zařadil kluky na 8. příčku. To jim zajistilo celkové čtvrté místo, protože Letohrad trefil 23,43 a skončil jen o jeden stupínek výše. Velké zlepšení svého osobního rekordu předvedl Mostek, který trefil parádních 21,25. Získal třetí příčku a bezpečně si udržel celkové šesté místo. Svůj osobní rekord si vylepšily také Nepomuky, které trefily 22,81 a skončily čtvrté. Páté místo urval Dolní Třešňovec za čas 23,35, ale k posunu z desátého místa mu to těsně nestačilo. Za zmínku určitě stojí i vystoupení jistých vítězů Bystřece B, kteří k poslednímu útoku mužské kategorii nastoupili coby „šmoulí tým“ s obarvenými tvářemi modrou barvou, slušivými úbory a za zvuku šmoulích hitů. Jejich příprava určitě pobavila mnohé diváky. Samotný pokus již byl radostný o něco méně. Nadějně rozběhnutý útok utlo prasklé céčko na pravém proudu, a přerušilo tak sérii deseti umístění na bedně vítězů v řadě. Klukům to ale určitě radost z celkového vítězství nezkazilo.

Ženská kategorie již probíhala téměř v úplném bezvětří a na dráze padaly neuvěřitelné výkony. Již jisté vítězky – holky z Orlice trefily výborných 22,36, ale za tento čas obsadily až páté místo, což je jejich nejhorším výsledkem za celou sezonu. O stříbrnou příčku mohla teoreticky bojovat ještě Červená. Po sérii podklouznutí na základně holky doháněly na nástřiku co mohly, ale čas 23,19 stačil dnes až na sedmou příčku. Stříbrný Letohrad předvedl parádní útok a za 21,73 obsadil druhé místo i v Nekoři. Výborný útok předvedly Kunčice, které za čas 22,03 skončily třetí. Ve slušných výkonech na závěr sezony pokračoval i Horní Třešňovec, který trefil 22,29 a bral příčku čtvrtou. Vylepšením osobního rekordu se prezentovaly holky z Bystřece a za čas 22,41 skočily šesté. Vítězkami soutěže v Nekoři se staly holky z Dolního Třešňovce. Parádní pokus a nejrychlejší útok letošní sezony na nástřikové terče zastavil časomíru na hodnotě 20,68 (PP dokonce 19,89).

Po slavnostním vyhlášení vítězů propukly již tradičně velké oslavy a slavili témře všichni…úspěšní i méně úspěšní, rozhdočí i diváci. U některých se oslavy ukončení VCÚ 2012 protáhly až do ranních hodiny a to i přes alkoholové omezení :-)

To byl ročník 2012 – plný rekordních výkonů. Co si přát do dalšího ročníku? Snad více družstev, více ještě kvalitnějších pokusů, co nejlepší počasí, žádné úrazy, žádné diskuse a spoustu zábavy u tohoto krásného týmového sportu…

Autor článku Kamil Mikyska.

Výsledkové listiny: Zde

Konečné výsledky:

Muži:

1. Bystřec B

2. Bystřec A

3. Letohrad – Kunčice C

Ženy:

1. Letohrad – Orlice

2. Letohrad

3. Letohrad – Červená

Konečné výsledky ročníku 2012: Muži, Ženy

 

O autorovi

Martin