«

»

9. kolo – Brandýs nad Orlicí 25.8. 2012

V sobotu 25.8. 2012 pokračovala VCÚ již 9. kolem na fotbalovém hřišti v Brandýse nad Orlicí. Jak je v Brandýse tradicí startovalo se na dvou drahách, na trati blíž k řece muži a na trati blíž k železnici ženy. Brandýsští kluci se z loňska poučili a udělali opravdu kvalitní terče, bohužel startér nebyl moc proškolený a chyběly mu zkušenosti. Během soutěže i po soutěži přišlo několik protestů ať už vůči časomíře, či neregulérnosti soutěže. Rozhodčí či rada žádný protest neuznala a proto se výsledky z letošního ročníku Brandýských pohárů BUDOU započítávat do celkové tabulky.

 

Teď k příjemnějším věcem. Jak je známo start na trávě + základna na gumě + kvalitní terče = pomalejší časy. Ovšem kvalita naší ligy stále stoupá a padají kvalitní časy. Své by o tom mohli říct vítězové v mužské kategorii Letohrad – Červená. V závěru soutěže proběhli dráhu v nejrychlejším čase dnešního dne a po zásluze zvítězili s časem 17,96s. Po né příliš povedeném závodě v Mladkově se na startovní listinu okresní ligy vrátili Letohrad – Kunčice B. Pěkný pokus zakončený delšími sestřiky znamenal čas lehounce nad 18s konkrétně 18,11s, 17 bodů za druhé místo se hodí a v průběžné tabulce poskočili lehce vzhůru. Aby na bedně nebyli již skoro jistí mistři Bystřec B, by se muselo stát něco nečekaného. To se ovšem nestalo a Bystřec B vystoupala na pomyslný bronzový stupínek s časem 18,31s. Dařit se konečně začíná dalšímu kunčickému týmu. Letohrad – Kunčice C předvedli svůj průměrný útok v čase 18,49s a na dnešních závodech jim tento čas vynesl čtvrté místo. Kvalitu letohradských týmů potvrdil Letohrad – město. V první pětce bylo hned kvarteto tým z letohradska. Letohrad – město zaběhl čas 18,52s a brali již zmiňované páté místo. Na dalších bodovaných místech se umístili: 6) Turov – 18,56s, 7) Bystřec A – 18,76s, 8) Lanšperk – 18,99s, 9) Letohrad – Orlice – 19,22s, 10) Mostek – 19,36s, 11) Brandýs nad Orlicí – 19,43s, 12) Nepomuky – 19,55s, 13) Dolní Čermná – 19,60s, 14) Nekoř – 19,77s, 15) Letohrad – Kunčice A – 19,80s. Na body dnes nedosáhli týmy: Dolní Třešňovec A, Horní Třešňovec A, Bošín a Dolní Libchavy.

V kategorii žen upustily od své nadvlády ženy z Letohrad – Orlice. Útok měly dobře rozběhnutý, ale dlooouhé prostřiky jim stačily „až“ na třetí místo s časem 19,61s. Závod ovládly ženy z Horního Třešňovce. Celou sezónu se tak nějak trápí, výkonu nahoru-dolu, dnes ovšem měly svůj den a se suveréně nejrychlejším časem 19,04s zvítězily. Druhé místo patřilo ženám z Letohradu – města. Poklidný útok bez větších chyb i přez téměř vteřinový prostřik zastavil časomíru na čase 19,60s. Další letohradský tým stál těsně pod stupni vítězů. Holky z Letohradu – Červené dnes bojovaly, ale opět prostřik na jednom z proudů v čase 19,87s. Obsadily čtvrté místo. Česká Rybná předvedla pokus daleko za hranicí svých možností. S pátým místem byly asi spokojené, ale v příštích závodech musí zabojovat. Na jiné soutěži by čas 20,31s bral jen pár bodů. Dále se na bodovaných místech umístily:  6) Turov – 21,28s, 7) Lanšperk – 21,41s, 8) Bystřec – 23,69s, 9) Dolní Třešňovec – 26,04s. Na body nedosáhly ženy z Letohradu – Kunčic (54,43s) a ženy z Brandýsa nad Orlicí (NP).

Po odběhnutí základního kola nástedovalo finále takzvaný „pavouk“. U mužů se do semifinále se probojovali týmy: Bystřec B, Mostek, Letohrad – Kunčice C a Letohrad – Kunčice B. Rozstřel mezi Bystřecí B a Letohradem – Kunčice B zvítězili kunčičáci a posunuli se do finále o uzenou kýtu. V druhém rozstřelu nastoupili Mostek a Letohrad – Kunčice C. Souboj zvítězilo družsto Letohrad – Kunčice C a mohli jsme se těšit na finále dvou kučických týmů. Třetí místo nakonec obsadil Mostek. Ve finále byla atmosféra jak se sluší a patří finálovému souboji. Útoky byly naprosto vyrovnané jen pomalejší sestřik Letohradu – Kunčic C je odsunul na druhé místo. Gratulujeme vítězi Letohrad – Kunčice B!

U žen se do semifinále probojovaly Letohrad – Orlice, Lanšperk, Letohrad – Červená a Horní Třešňovec. Do finále z těchto týmů postoupily Letohrad – Orlice a Letohrad – Červená. Zvítězila stejně jako loni Letohrad – Červená. Gratulujeme! Třetí místo obsadily dnešní vítězky základního kola ženy z Horního Třešňovce.

 
 
 
 
 
Autor článku Martin Valda.

Výsledková listina: Zde

Výsledky finále pavouk: Zde

Průběžné výsledky: Muži  , Ženy

Foto: kuncice-c.rajce.netfoto-petrus.rajce.net

Vyjádření k odvolání protestu soutěžního družstva Horní Třešňovec A muži ke stažení (pdf): Zde

O autorovi

Martin