«

»

3. kolo – Bystřec 1.7. 2012

Do areálu v Bystřeci se dnes sjelo velké množství týmů, mužská kategorie čítala 39 týmů a ženská 21. Velká cena Ústeckoorlicka byla dnes spojená s Východočeskou hasičskou ligou, která obsahuje spoustu kvalitních týmů. Oproti loňskému roku bylo palermo, dráha perfektní, náběh super. Počasí prostě přálo a mohli jsme očekávat parádní výkony.

yyyyy

VCÚ:

Soutěž zajálil domácí tým Bystřec A, po pěkném pokuse srazili terče v čase 17,31 (LP 16,74!!!) video brali druhé místo. Jako druhý tým běželo Kunčické C, perfektně rozběhnutý pokus s výstřiky na šestnácté vteřině vypadal nádherně, ale prostřik na pravém proudu znamenal čas 18,45 (LP 16,88!!) video a deváté místo. Po dlouhé době na naší ligu zavítalo také družstvo Kunčice B. S vypůjčeným strojem a čekáním na vodu proudaři zastavili časomíru na čase 17,35 (LP také nádherných 16,65!!!) video a odvezli si třetí místo. Jako další se proti terčům rozběhl Mostek. Opravdu povedený pokus v čase 17,71 bral šesté místo. Do tabulky VCÚ se chtěl taky zapsat Dolní Přím. To se jim náramně povedlo a s časem 17,40 si brali body za čtvrté místo. Domácí dráhu si také vyzkoušeli kluci z Bystřece B. Domácí podmínky jim opravdu sedli, časomíru totiž zastavili v čase 17,21 video a závod vyhráli.

V ženách zvítězila Orlice. Holky zaběhly skvělí pokus v čase 17,03! Na VCÚ opravdu parádní čas, a samozřejmě nový rekord ligy a plus pět bodíků do tabulky. Jaké to je zaběhnou sedmnácvtkový čas okusily také ženy z Dolního Třešňovce. S hezkým časem 17,71 si odvezly druhé místo. Na třetí příčku vystoupaly ženy z České Rybné, když předvedly dobrý pokus zakončenými sestřiky v čase 17,99. Pokus se také povedl Hornímu Třešňovci A. S lehkým prostřikem na pravém proudu braly body za čtvrté místo. Ženy z Letohradu zaběhly průměrný pokus v čase 18,64 a obsadily páté místo.

VČHL:

Jako čtvrtá dnes útočila Libuň. Právě Libuň v posledních závodech ničí soupeře a kráčí v tabulce vysoko, s velkým náskokem. Ani dnes tomu nebylo jinak, pravý terč trefený v čase 17,07 (LP 16,66) video a celkové druhé místo. Ale pozor, na trati je tým Renmotor Jinolice. Párádní pokus, který málo kdo mohl na vlastní oči někdy dříve vidět. Nový osobní rekord, hodně rychlé sestřiky a čas 16,55!! (PP 16,51) video bral samozřejmě první příčku a zapsal se taky do tabulky rekordů VČHL. Jako třetí skončila Bystřec B.

V ženách kralovaly královny z Vitiněvsi. Dnes byla trať opravdu hodně, hodně rychlá. Holky s hodně rychlou vodou předvedly nádherný pokus zakončený sestřiky lehounce nad šestnáct vteřin. Čas 16,03 (LP dokonce 15,56!!) byl opravdu brutální. Nový osobní rekord se stejně jako v mužské kategorii zapsal do tabulek rekordů VČHL. Na druhou příčku vystoupaly ženy z Orlice. Také velmi rychle rozběhnutý pokus, vyrovnané sestřiky a čas 17,03 stačil na krásné druhé místo. Na bronzový stupínek při závěrečném nástupu vystoupaly ženy z Myštěvsi A, když ukázaly, že sedmnáctkový čas pro ně také není problém, čas 17,34 (PP pěkných 16,76). Další závod VČHL se před sedmitýdení pauzou koná v pátek ve Velichovkách (NA).

Autor článku Martin Valda.

Výsledkové listiny: Zde

Průběžné výsledky:  Muži , Ženy

O autorovi

Martin