«

»

11. kolo – Nekoř – 19.9. 2015

Den „D“ je tu. Poslední závod VCÚ 2015. Spousta závodníků ráno vstávala s očekáváním, jakže to tento rok dopadne, který že tým bude ten nejlepší? Kdo sebere poslední bodíky a poskočí vpřed v tabulce? Někteří však již byli v klidu a závod mohli běžet, jak se říká: „na jistotu“. SDH Nekoř, pořadatelé posledního závodu, připravili dráhu na nástřikové terče. Celkem se dnešního závodu zúčastnilo 28 družstev v obou kategoriích.

V mužské kategorii nebylo v očekávání velkých zvratů, i když vítěz na nástřikové terče byl těsný a pro některé i překvapivý. Několik družstev se mačkalo okolo 24s. Brandýs nad Orlicí si však zasloužil výhru s výborným časem 24,12s. Opravdu těsně se umístili kluci z Dolní Čermné, kteří za poslední dva závody ukázali, že i oni se umí vyšplhat na bednu vítězů. Druhé místo si vybojovali v čase 24,24s. Třetí čas 24,37s patřil klukům z týmu Bystřec B. Na paty jim ale šlapali muži z Lukavice A, ale jejich krásný čas 24, 89s jim už na bednu bohužel nestačil. Na dalších místech se umístil Dolní Dobrouč, Bošín, Letohrad – Orlice B a další…

Na ženskou kategorii se dnes asi těšilo nejvíce lidí. Boj o třetí místo v celkovém hodnocení byl namístě. Jako první odstartovaly ženy z Nekoře, které dosáhly času 33,28s. Druhé se na základně začaly připravovat holky z Nepomuk, ty si před startem poplácaly i s některými z ostatních týmů a odcházely na startovní čáru plné nervozity. Právě jim šlo o dosažení co nejlepšího času. Avšak po dlouhém nástřiku na pravém terči holky dosáhly celkového času 28,98s a skončily na čtvrtém místě. Letohrad – Červená se také snažila vylepšit si své dosavadní umístění v tabulce a nástřikové terče jim přinesly veliký úspěch. Časomíra se zastavila v čase 24,39s, což znamenalo jasné první místo, a poskok i tabulce celkového umístění VCÚ. Dalším týmem, který potřeboval zabodovat, byl Dolní Třešňovec. Holky si potřebovaly udržet svou vybojovanou třetí příčku v tabulce. Dosáhly času 27,05s, který jim zajistil druhé místo na nástřikové terče. Jako třetí tým se umístila „mláďata“ z Letohradu – Kunčice B s časem 27,88s. První sezóna a již holky vědí, jaké je to stát na bedně vítězů. Na pátém místě se umístila Česká Rybná, kde se objevily malé problémy na levém proudu. Dále se umístila tato družstva: Nekoř, Horní Třešňovec, Bystřec a Lanšperk.

Další sezóna nám utekla jako voda. Není to tak dávno, co jsme se všichni sjeli v Horním Třešňovci a nejednou vše zase na chvíli utichá. Doufáme, že týmy posbíraly nové zkušenosti a přes „volno“ budou trénovat na sezónu 2016.

Družstva jsou samozřejmě srdečně zváni na vyhlášení VCÚ, které proběhne 14. listopadu v Horní Čermné!

Výsledkové listiny: Zde
Konečné výsledky VCÚ 2015: MužiŽeny

O autorovi

Martin