«

»

7. kolo – Brandýs nad Orlicí – 29.8. 2015

sdhbrandysZáří klepe na dveře a děti se pomalu chystají do školy. Končí nám nejenom prázdniny, ale skončila i oddechová pauza v hasičském sportu. V sobotu 29. 8. nadšenci pro hasičský útok naložili své nářadíčko a udělali si výlet do Brandýsa nad Orlicí, kde se konalo 7. kolo VCÚ. Jako každý rok se běhalo na dvě dráhy, které byly uzpůsobené jak pro mužskou tak i ženskou kategorii zároveň.

Mužskou kategorii odstartovali kluci z Bystřece B, jejich výsledný čas 18,42s jim zajistil celkové druhé místo. Jejich kamarádi a zároveň soupeři z Bystřece A, dosáhli času 18,28s a stali se vítězi Brandýského poháru. Na třetím stupni vítězů se umístili kluci z Lukavice A s časem 18,55s. Pouze tato tři družstva nám ukázala časy s osmnáctkou. Bošín na sklopné terče dosáhl času 19,05s a čtvrté místo bylo jejich. Dále se umístili kluci z Horní Čermné A, Dolní Čermná A, Brandýs nad Orlicí, atd. Bohužel tato dráha přinesla i několik neplatných pokusů například po problémech na koši. Týmy to určitě neodradí a zabojují v dalším závodě…

Letohrad – Kunčice B se začal připravovat na základně jako první v ženské kategorii. Bohužel první odstartování tohoto týmu přineslo hned problémy s terči. Děvčatům byl umožněn opravný pokus, při kterém dosáhly času 21,41s. Tento tým však nebyl jediný. Holky z Dolního Třešňovce si pokus také zopakovaly z důvodu nespuštění časomíry. Přejdeme ale na to hezčí v tomto prosluněném dni. Oslavovat vítězství mohla děvčata z Letohradu – Červené, jejich časomíra byla zastavena v čase 18,75s. Hned za nimi se umístily ženy z Horního Třešňovce A s časem 18,80s. Česká Rybná si zasloužila bronzovou medaili s časem 19,18s. Dále se umístila tato družstva: Bystřec, Dolní Třešňovec, Letohrad Kunčice B, atd.
Ani ženská kategorie nám neukázala časy, kde by se vyjímala sedmnáctka, ale věříme, že v dalším závodě se objeví, třeba již hned v Lanškrouně 5.9.

Výsledkové listiny: Zde
Průběžné výsledky: MužiŽeny

O autorovi

Martin