«

»

5. kolo – Dolní Třešňovec – 11.7. 2015

Jako další pořadatel pro hasičský sport se 11. července představil Dolní Třešňovec. 5. kolo VCÚ se konalo na fotbalovém hřišti, kde nacházíme kvalitní zázemí. Slunečné počasí doprovázelo závodníky k velkému natěšení pro nejlepší pokoření nástřikových terčů, které jsou v Dolním Třešňovci již tradicí. Celkem se na závodní dráhu sjelo 16 družstev mužů a bohužel pouze 7 týmů žen.

Jako první se na základně začali připravovat Kunčice B. Po startovním výstřelu a skvěle rozběhnutém pokusu, byla časomíra zastavena v čase 24,02s. Tento čas klukům přinášel první místo do té doby, než se na startu začal připravovat tým Bystřec A se startovním číslem 7. Velmi vyrovnaný nástřik obou proudařů (L 22,05s a P 22,88s) zajistil klukům 1. Místo s výsledným časem 22,88s. Pouze Bystřec  A porazila Kunčice B a ty tedy obsadili druhé místo. Jako třetí se na bednu vítězů vyšplhali kluci z týmu Lukavice B s časem 26,88s. Bramborovou medaili si odvezli kluci z Lukavice A. Výsledný čas Lukavice A na nástřikové terče byl 27,98s, kdy bohužel na levém proudu byl veliký prostřik (P 23,79s). Dále se v mužské kategorii umístily tyto týmy: Brandýs nad Orlicí, Letohrad – Orlice B, Horní Třešňovec A, Nepomuky atd. pouze Dolní Čermná skončila závod s neplatným pokusem, po problémech na rozdělovači.

Jelikož týmů na závodech VCÚ nám maličko ubylo, ženská kategorie mohla začít v přesné poledne. Za hodinu i tato kategorie byla odběhaná. Jako první odstartovaly domácí. Bohužel po prasknutí béčka u stroje holky z Dolního Třešňovce ukončily s neplatným pokusem. Jako poslední se šly připravovat na základnu zkušené holky z České Rybné. Ne nadarmo se říká: „ léta praxe a odříkaní“. Jejich výsledný čas 27,44s dokázat přeskočit všechna ženská družstva a zajistil tím České Rybné 1. Místo. Na útoku byla vidět zkušenost a samozřejmě na trénovanost požárního sportu. Horní Třešňovec také bojoval o první místo, bohužel čas 28,84s holkám postačil na krásné druhé místo. Jako třetí se umístila děvčata za tým Letohrad – Červená s časem 31,00s. Těsně za nimi skončily Nepomuky s časem 32,07s. Dále Lanšperk, Kunčice B a již zmiňovaný Dolní Třešňovec. Nutno ještě vyzdvihnout nově začínající tým Kunčice B. Děvčata mají velmi dobře rozběhnuto na dobré umístění ve VCÚ, je tomu důkazem i nástřik pravého proudu, kdy čas 25,55s byl nejlepší ze všech v nástřikových terčích.

Všem závodníkům přejeme mnoho úspěchů při dalším závodě, který bude  18. 7. V Nepomukách.

Výsledkové listiny: Zde
Průběžné výsledky: MužiŽeny

O autorovi

Martin