«

»

1. kolo – Horní Třešňovec – 6.6. 2015

hornotresnovsky-pohar-2015-21_galerie-980První startovní výstřel pro zahájení sezóny Velké ceny Ústeckoorlicka v požárním útoku pro rok 2015 zazněl v Horním Třešňovci 6. 6. 2015. Pořadatelé Hornotřešňovského poháru, stejně jako v loňském roce, připravili dvě startovní dráhy. A nejenom to. Zajistili velmi slunečné počasí, výborné občerstvení, skákací hrad a výbornou točenou zmrzlinu. Po zimní přestávce mohli závodníci ukázat svou formu na nástřikových a sklopných terčích. Vytažený los při nástupu určil, že všechna lichá družstva prvně odstartují na útoku s průstřikem. O celkovém umístění rozhodl součet pořadí v obou útocích.

hasici_17Mužskou kategorii ročníku 2015 zahájil domácí tým Horní Třešňovec A. Bohužel pro domácí se na rozdělovači nepodařilo vše dokonale zapojit a tak se museli spokojit s časem na průstřik 38,50s. Útok na nástřik už byl podle představ domácích a po rychlém nástřiku zastavili časomíru v čase 26,13s. Po součtu pořadí 2+19 obsadili konečné deváté místo. Nejlépe se s dráhami poprali muži z Bystřece A. Na nástřikových terčích s časem 25,69s nenašli přemožitele a zaslouženě tuto část vyhráli. Sklopné terče jim také jdou,  skončili na druhém místě s časem 18,22s za Kunčickým „B“ a v součtu pořadí 1+2 získali prvenství v tomto závodě. Letohrad – Kunčice „B“ se na nástřikových terčích trochu trápil. Po dlouhém nástřiku obsadili čtvrté místo s časem 29,01s. Sklopné terče jsou ale silnou stránkou tohoto týmu. Suverénní čas 17,54s znamenal první místo a při součtu 4+1 vybojovali celkové druhé místo. Třetici medailistů uzavřeli muži z Lanšperka. Na letošní sezónu se nejspíš pečlivě připravovali. Nástřikové terče naplnili v čase 27,37s. S průměrným útokem na sklopných terčích v čase 19,37 si do výsledkové listiny zapsali součet 3+5. Pro všechny tři zmíněné týmy určitě výborný vstup do nové sezóny. Na dalších místech se umístili Bystřec B, Mostek, Brandýs nad Orlicí a další…

hasici_3Ženy z  Horní Třešnovec A odstartovaly na sklopných terčích. A jak první začaly tak i první skončily. Jejich časomíra byla zastavena v čase 19,06s na sklopkách a v čase 26,70s na nástřikách. O stupínek níže se umístily sousedky z Dolního Třešnovce, které si vybojovaly 2. místo díky času 21,30s na průstřiku a 25,16s při nástřiku. Bronzová medaile z prvního závodu VCÚ putuje do Letohradu a to přímo k holkám z Červené. V útoku na sklopné terče byly velmi blízko času děvčatům s Horního Třešnovce. Jejich čas byl 19,25s, do tabulky výsledků se pro druhý útok zapsal čas 28,02s. Dále se za nimi umístily ženy z Lanšperka s časem 21,01s a 28,31s, kdy lepší čas patří pro útok na sklopné terče. Děvčata z Nepomuk, která to měla přes kopec, si vylepšila svůj osobní rekord a padla jim tam první sedmnáctka (17,66s) bohužel pokus na nástřikových terčích se jim nezdařil a po problémech na koši si s časem 58,85s vybojovaly celkové 5. místo. Dále se umístila Česká Rybná, Bystřec, Nekoř a Dlouhá Ves. Ženy z Nekoře a Dlouhé Vsi měly závod velmi podobný. Útok pro nástřik v obou případech skončil neplatným pokusem a při průstřiku ženy z Nekoře porazily Dlouhou Ves pouze o 11 setin (28,22s a 28,33s). Celkem se závodu zúčastnilo 9 týmu žen.

Sezónu lze považovat za zahájenou a přejeme mnoho úspěchů při dalších závodech!

Výsledková listina: MužiŽenyFináleVeteráni
Průběžné výsledky: MužiŽeny

Autoři: Katka Krudencová a Martin Valda

O autorovi

Martin