«

»

7. kolo – Česká Třebová 28.7. 2012

V sobotu 28. července se uskutečni další ročník soutěže o pohár starosty města Česká Třebová. Tak jak již v posledních letech bývá zvykem, běhalo se na Novém náměstí. Dráha na tvrdém asfaltě lemovaná obrubníky není mezi závodníky zrovna populární a nabírání proti kopci také většina družstev zrovna nemusí…. Ale podmínky jsou pro všechny stejné a letos pořadatelům vyšlo náramně počasí, až se možná výjimečně košaři do studené vody těšili :-) Mezi muži se nezadařilo některým družstvům z popředí tabulky. Letohrad i Turov měli neplatné pokusy po problémech na proudu. Zaváhání na vodě předvedl Horní Třešňovec, který za 19,27 obsadil 9. místo. Prostříkli i vítězové posledních závodů v Mladkově – Kunčice „C“, kteří dosáhli času 20,51 a brali 4 body za 12,místo. Naopak svůj letošní nejlepší výkon předvedla Dolní Čermná, která časem 19,01 porazila Lanšperk (19,24 – 8. místo) a skončila sedmá. Na šesté příčce skončilo družstvo z Rotneka po velkém prostřiku na levém proudu za čas 18,98. Pátou příčku vybojoval časem 18,72 Mostek. Čtvrtý skončil Dolní Třešňovec za 18,61. Bystřec „B“ předvedl poklidný pokus a při zaváhání nejbližších pronásledovatelů si připsal cenných 15 bodů za třetí místo s časem 18,49. Druhou příčku získal Bystřec „A“ za 17,72 a posunul se na průběžné druhé místo. Plynulý pokus s vyrovnanými sestřiky předvedli muži z Orlice a časem 17,55 soutěž vyhráli.
V kategorii žen bojovalo 9 družstev, takže každý platný čas bodoval. To se však nepovedlo ani Letohradu, ani Hornímu Třešňovci. Po jejich pokusech byl nad hlavou rozhodčího červený praporek a tak žel odjížděly s nulou. U žen dělal největší problém na asfaltě sestřik a téměř každý pokus tím byl poznamenán. Bystřec dosáhla času 27,75 a získala 3 body za sedmou příčku. Šesté skončily Kunčice za čas 20,09. Páté místo obsadil Dolní Třešňovec za 20,03. Na třetím až čtvrtém místě se stejným časem 19,48 umístila družstva Lanšperka a Červené. Druhé stříbro za sebou vybojovala časem 18,49 děvčata z České Rybné. Soutěž vyhrály holky z Orlice, které i přes drobné zaváhání vzadu dosáhly na asfaltě času 17,84.
Soutěž se ještě zakončuje finále posledních třech platných časů o uzenou kýtu. Ženskou kategorii vyhrála děvčata z Kunčic a mužskou muži z Nepomuk.
Jestli u závodníků není místní dráha pro svou nebezpečnost a velké poškození závodního materiálu polpulární, tak určitě rádi uslyší, že pořadatelé přislíbili, že to příští rok snad již bude na trévě…
Liga má teď tři týdny přestávku a poté rozběhne svou závěrečnou část na orlickém Ostrově.

Autor článku Kamil Mikyska.

Výsledkové listiny: Zde

Průběžné výsledky: Muži  , Ženy

O autorovi

Martin